Ana Sayfa

TÜRKİYE İFTARINI ANTEP YEMEKLERİYLE YAPTI

Haberler
30 Haziran 2020

   Sunguroğlu Lisesi Mezunları (SUNDER) dernek binasının bahçesinde çekilen ‘İftar Zamanı’ programının canlı yayınına katılan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (GAMEK) eğitmenleri ile kursiyerleri, Gaziantep'in birbirinden güzel yemeklerini Türkiye’ye tanıttılar.

   GAMEK kursiyerleriyle sohbet eden İftar Zamanı programı sunucusu Turgay Başyayla, Gaziantep yemeklerinin yapılışını canlı olarak izleyicilere aktardı.
  
Programda Gaziantep'in geniş yemek kültürünü vurgulayan GAMEK Aşçılık Okulu kursiyerleri, birbirinden lezzetli 252 çeşit Antep yemeği içerisinden birkaçını uygulamalı olarak tanıttılar.
  
İftarda, Antep yuvalaması, patlıcan kebabı, soğan kebabı, lahmacun, katmer, ali nazik, ekşili ufak köfte, doğrama, alaca çorba başta olmak üzere Antep mutfağının lezzet değerlerinden bazılarını hazırlayan GAMEK’li kursiyerler, canlı yayında bu yemeklerin yapılışını uygulamalı olarak gösterdiler.
  
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (GAMEK) Genel Koordinatörü Ramazan Dündar, GAMEK Aşçılık Okulu öğrencilerinin Gaziantep'in zengin kültürünün en önemli göstergelerinden olan yemek kültürünü yaşatmak ve GAMEK kurslarının da kendilerini geliştirdiğini ifade etti.
  
Dündar, açıklamasında ayrıca, 2006 yılından bu yana 70 bin kişiye eğitim veren GAMEK’in, 52 branşta ücretsiz eğitimlerini sürdürdüğünü, bu branşlar arasında en çok ilgi gören Aşçılık Okulu’nun olduğun kaydett. Dündar, ‘‘Biz Gaziantep'in lezzet değerlerini tanıtmak gibi önemli bir görevi üstleniyoruz.’’  dedi.

© 2025 Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tüm Hakları Saklıdır. | GBB Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirildi
153 Başvuru Formu