HIZLI ERİŞİM
01.10.2012

OFFSHORE’DE GÖZLER GAZİANTEP’E ÇEVRİLDİ

   Gaziantep Grand Prix 1’de 88 numara ile yarışan Ecı Men Cosmetics takımı birinci günün kazananı olurken, 2 numarayla yarışan YKM Sport ikinciliği, üçüncülük kupasıyla ilk günü tamamlayan takım ise Beşiktaş-Miele oldu.
  
Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonası’nın ikinci gününde, Gaziantep Grand Prix 2 yarışında ECI Men Cosmetics takımı 13. birincilik kupasını arka arkaya kazanarak, kendi rekorlarını egale etmeyi başardılar. Kerem Tuncer-Alpay Akdilek ikilisinden oluşan 88 numaralı takım çizgiyi ilk geçen takım olurken 3 numaralı Beşiktaş Miele takımı podyumda ikinciliği kimseye bırakmadılar. Podyumun üçüncü takımı ise 2 numaralı YKM Sport oldu.
  
Zeugma Antik kentini örten Birecik Baraj Gölü’nde düzenlenen yarışmada dereceye girenlere ödülleri, Gaziantep Vali Vekili Mevlüt Kurban, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Adnan Kısa, Özel İdare Genel Sekreteri Cafer Yılmaz ve UIM Komiseri Harry Fabritius verdi.
  
ZEUGMA’DAKİ AYNI ZENGİNLİK VE MEDENİYET BUGÜN FARKLI BİR BOYUTTA YİNE BÖLGEMİZDE
  
Yarışmada emeği geçen herkese teşekkür eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, “Bundan iki sene önce yarışlar Rumkale'de yapılmıştı, bu defa da Zeugma'da yapıldı. Zeugma bildiğiniz gibi 2 bin 300 yıl önce yaşayan büyük bir medeniyetin kalıntılarının olduğu bir yer. Buradan çıkan mozaikler sadece Türkiye değil bütün dünyanın ilgisini çeken bir görüntüde. 2 bin 300 yıl önce burada büyük bir zenginlik ve medeniyet vardı. Bugün görüyoruz ki aynı zenginlik, aynı medeniyet farklı bir boyutta yine bu bölgede, bu şehirde bulunmakta” dedi.
  
İstanbul Offshore Kulübü tarafından düzenlenen Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonası Gaziantep Valiliği, Gaziantep İl Özel İdaresi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, İpekyolu Kalkınma Ajansı ve Zirve Üniversitesi tarafından desteklendi.