Kent Konseyi İkindi Sohbetlerinin İlk Programı Yapıldı
Gaziantep Ortak Akıl Platformu Binası'nda düzenlenen programa, Gaziantep Kent Konseyi Kültür, Sanat ve Turizm Çalışma Grubu Başkanı Yunus Emre Tansü, Kent Konseyi üyeleri, çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri, çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı.
Programa konuşmacı olarak katılan Sermin Ocak, Özden Özsabuncuoğlu ve Burhan Çağdaş, "Gaziantep Mutfak Kültürü" konusu kapsamında, misafir ağırlama usulleri ile Gaziantep tatlıları hakkında bilgi verdi. Gaziantep Mutfağını aktaran Sermin Ocak, şehrin 500 çeşit yemeğinin olduğunu, bu yemeklerin çoğunun gençler tarafından bilinmediğini belirtti.
Yunus Emre Tansü, Gaziantep'in kültürel, sanat, turizm zenginliğini dünyaya ve kamuoyuna duyurabilmek amacıyla bu tür programları gerçekleştirdiklerini anlattı. Tansü, "Gaziantep Kent Konseyi Kültür, Sanat ve Turizm Çalışma Grubu olarak İkindi Sohbetleri adı altında bir program başlattık. İlkini şimdi düzenliyoruz. Gaziantep'in mutfak kültürünü çok iyi bilen konuşmacılarımız var. Program sonunda GAMEK tarafından hazırlanan orijinal Gaziantep yemeklerinden oluşan kokteylimiz olacak. Amacımız Gaziantep Kent Konseyi olarak şehrimize artı bir değer kazandırmak. İsteğimiz Gaziantep'in kültürel, sanat, turizm zenginliğini dünyaya ve kamuoyuna duyurabilmektir" dedi.
Konuşmaların ardından Gaziantep yöresine ait çeşitli ev yemekleri davetlilere ikram edildi.