İPEKYOLU TEKRAR CANLANIYOR
Büyükşehir Belediyesi büyük buluşma öncesi İpekyolu’nun önemine vurgu yapmak ve Türkiye’nin yanında Gaziantep’in tanıtımı için develer ile kervan yürüyüşü gerçekleştirdi.
9–11 Kasım tarihleri arasında Gaziantep’te Dünyanın En Büyük Mozaik Müzesi olan ‘Zeugma Mozaik Müzesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan buluşma ile Büyükşehir Belediyesi, dünya devletlerinin ticaretinin canlanması, kültürel, sosyal ilişkilerin artmasına ve hepsinden önemlisi Dünya Barışı’na katkı sağlamayı amaçlıyor.
Bu bağlamda Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde getirilen 6 deve ile kent içinde kervan yürüyüşü turu yapıldı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği yürüyüşte meraklı insanların birçoğu ise ilk kez canlı deve gördüklerini belirttiler.
9–11 Kasım tarihlerinde “Dünya İpekyolu Belediye Başkanları Formu” için Gaziantep’e gelecek olan 35 ülkeden 120 yabancı katılımcıların öncesinde, kentte bulunan vatandaşların ilgisini çekmek için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi önünden ‘Kervan Yürüyüşü’ düzenlendi. Yürüyüş Kırkahvesi, Gaziantep Kalesi ve Zincirli Bedesten güzergâhında gerçekleşti.
Yürüyüş öncesinde bir açıklama yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, bu önemli organizasyon öncesinde vatandaşların dikkatini çekmenin yanında ipek yolunun sembolü olan develer ile bir kervan yürüyüşü yapmak istediklerini söyledi.
Dünyadaki ipek yolu ülkelerinin belediye başkanlarının katılımı ile 7’incisi gerçekleşecek olan toplantı öncesinde son hazırlıkları yaptıklarını ve tüm dünyanın gözünün bu toplantıda olacağını ifade eden Güzelbey, “Çin ve Hindistan’dan başlayan ipek yolunun Türkiye’den Gaziantep’ten geçtiğini ve Milattan Sonra (MS) 1 ile 7. Yüzyıllar arasında doğudaki ülkelerden kıymetli taş, baharat, ipek ve ipekli kumaş gibi zenginliklerin Gaziantep ve ülkemizin bazı kentlerindeki güzergâhından geçerek batı ülkelerine gidiyordu. Biz o ticaretin yeniden canlanması ve ülkemizin tanıtılması için bugün önemli bir toplantıya daha ev sahipliği yapıyoruz” diye konuştu.
İpek yolunun sembolünün develer olduğunu anımsatan Güzelbey, programın bugün kaleden ışık ve ses görüntüsü ile start aldığını, esas programın ise Zeugma Mozaik Müzesi Kültür ve Kongre Salonu’nda 09 Kasım Cuma günü sabah saat 09.30’da başlayacağını bildirdi.