İPEK SERGİSİ BÜYÜLEDİ
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 2012 Türkiyede Çin Kültür Yılı etkinlikleri kapsamında Zeugma Mozaik Müzesi Sergi Salonunda gerçekleşen sergi programına, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı ve Basın Sözcüsü Jian YU, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Settar Çanlıoğlu, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sema Marangoz, ve Çinden gelen çok sayıda misafirler ile davetliler katıldı.
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Settar Çanlıoğlu, Çin ile Türkiye arasındaki ilişkinin kardeşlik boyutunda olduğuna vurgu yaparak düzenlenen sergiyi çok anlamlı bulduğunu söyledi. Çinden gelen davetlilere ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Çanlıoğlu, sergide bulunan ürünlerin birbirinden güzel olduğunu belirtti.
Gaziantepin de, Çin gibi İpek Yolu üzerinde olduğunu ve bu yüzden Gaziantepi önemsediklerini ifade eden Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı ve Basın Sözcüsü Jian YU ise, Gaziantepin İpek Yolu üzerinde bulunması bizim için önem arz etmektedir. İpek Yolu üzerinde bulunan şehirlerle temas kurarak çalışmalar yapmaktayız. Bugünde Gaziantepte bu sergiyi açmaktan dolayı büyük şeref duyuyoruz dedi.
Konuşmaların ardından Jian Yu, Genel Sekreter Yardımcısı Çanlıoğluna, çeşitli hediyeler takdim etti. Daha sonra ise protokol üyeleri kurdele kesiminde bulunarak sergi açılışını gerçekleştirdiler. Açılışın ardından Çin ve Türk mankenler, Çin yöresine ait kıyafetleri kısa bir defileyle sergilediler. Çin kıyafetlerine vatandaşların ilgisi büyük oldu. Defilenin bitmesiyle protokol üyeleri ve davetliler sergilenen ürünleri inceleyerek yetkililerden bilgi aldılar.