Haydi Gaziantep, Gazel Depelemeye
Sonbaharın gelmesiyle birlikte Fen İşleri tarafından Kavaklık Parkındaki yürüyüş ve koşu yolunda oluşturulan Gazel Depeleme Alanı Gaziantep halkına eski günlerin keyfini sunuyor.
Fen İşleri Fen İşleri Daire Başkanlığı Botanik Parkı Müdürü Banu Gökçek, Yaptıkları çalışma ile Kavaklık Parkında bulunan yürüyüş ve koşu alanının kurumuş yapraklarla kaplandığını, Gaziantep Ağzında Gazel Depeleme olarak geçen nostaljiyi yaşatmak için park alanı içerisinde oluşturulan yürüyüş yolunun vatandaşların yoğun ilgisini çektiğini belirtti.
Hedeflerinin vatandaşları bu alana çekerek özlem duydukları nostalji havasını Kavaklık Parkında yaşatmak olduğunun altına çizen Banu Gökçek, Kentimizin yaşanabilirlik kalitesini arttırmak ve metropol yaşamının insanlara yaşattığı stresi bir nebze olsun hafifletmek için bu tarz bir çalışmaya gittik ve bunun doğal yaşamın bir parçası olduğunu insanlarımıza tekrar hatırlatmayı amaçladık dedi.
Zor olanın basit olanı yapmak olduğu belirten Gökçek, Bu alandaki Gazelleri kentin değişik bölgelerinden toplayarak buraya getiriyoruz. Bu proje ile hem sokaklarımız kurumuş yapraklardan temizleniyor, hem de toplanan Gazeller Kavaklık Parkını süslüyor dedi.