HIZLI ERİŞİM
01.03.2013

GAZİANTEP’E BALIĞI SEVDİREN MEKAN

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 2007 yılında Binevler semtinde hizmete açılan ‘Balık Hali’ denizi olmayan Gaziantep’te balık kültürünün sevilmesine ve yaygınlaşmasına katkı sunuyor.

Gazianteplilere balık kültürünü sunan Büyükşehir Belediyesi, bu mekana gösterilen yoğun talep üzerine balık haline ek bina yapıyor.

YENİ GEMİ RESTORANLAR AÇILIYOR

Gaziantep’in her konuda olduğu gibi yemek konusunda da yeniliklere açık olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Hasan Hüseyin Sülü, “Lezzet değerleri ile ünlü Gaziantep’teki mevcut balık halinin yeterli gelmediğini gördük. Bu nedenle 2007 yılında Binevler semtinde açtığımız yeni balık hali Gaziantep halkı tarafından çabuk benimsendi. Balık halinin yanı sıra dileyenlerin taze balık yiyebilecekleri restoran beklenilenin çok üzerinde talep gördü. Bugün daha büyük bir restoranın açılması mecburiyet haline geldi” diye konuştu.

Sülü, “Balık halinin arka tarafında bulunan ve spor kompleksine bakan kısmındaki restoranın hem kullanım alanının genişletilmesi hem de gemi konsepti ile desteklenmesi için bir proje hazırladık. Marka Şehir konseptine uygun hale gelmesi amacı ile bu bölüm yıkılarak çok daha modern ve fonksiyonel bir şekle getirmek için inşaat çalışmalarını başlattık” değerlendirmesinde bulundu.

 

Yeni yapılacak restoranın kapasitesinin iki kat arttırılarak 140 kişiye hizmet verebilecek şekilde tasarlandığını açıklayan Sülü, “Mutfak ve pişirme alanları hem hijyen hem de fonksiyonellik düşünülerek yerleşimleri yapıldı. Müşteri memnuniyeti düşünülerek bir geminin güvertesinde balık yeme hissiyatı oluşturacak şekilde kapalı ve yarı açık alanlar meydana getirildi. Bu yeni yapılan gemi restoran ile balık hali heykel bir yapıya kavuşmuş olarak daha büyük bir çekim merkezi haline gelecek” ifadelerini kullandı.