Gaziantep Mutfağını Daha İyi Nasıl Tanıtabiliriz
Ömer Ersoy Kültür Merkezinde düzenlenen söyleşiye, Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sema Marangoz, Sağlık ve Dış İlişkiler Daire Başkanı Muhtar Akyol, Gaziantep Üniversitesi Gastronomi Bölümü Öğretim Görevlisi ve Gasder Başkanı İlkay Pınar, Food in Life dergisi Genel Yayın Yönetmeni Gökmen Sözen, Gaziantep Üniversitesi Turizm Otelcilik Meslek Yüksek Okulu ve Aşçılık Okulu öğrencileri, Executive Yemek Şefleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Konuşmasına Ömer Ersoy Kültür Merkezini tanıtarak başlayan Marangoz 'Toplumların çağdaşlaşırken kendi kültürlerine de sahip çıkmaları gerektiğini ve yemeğin de bu kültürlerden biri olduğunu söyleyen, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sema Marangoz, Gaziantep Yemek kültürünün korunması ve yaşatılması açısından çok önemli bir kent. Amacımız, unutulmaya yüz tutmuş Antep yemeklerini kültürümüze tekrar kazandırmak, yurt içinde ve yurt dışında tanınırlığını üst düzeye çıkarmaktır. Dünyada kent ismiyle anılan Gaziantep Mutfağının tanıtımını daha iyi nasıl yapabiliriz, bunu nasıl başarabiliriz, bugün burada uzmanları ile bunu masaya yatıracağız dedi.
Antep Mutfağının ileri bir seviyeye taşınması gerektiğini ifade eden Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz, Kendi içimizde yaptığımız bu paylaşımların mutlaka uluslar arası düzeyde de olması gerektiğini söyledi.
Antep Mutfağının dünyanın en zengin mutfağı olmasının yanında altı yüz elli çeşit yemek çeşidinin olduğuna dikkat çeken Açıköz, Yöresel Yemek Yarışması'ndan aynı malzeme ile 10 yarışmacının farklı lezzetler ortaya çıkardığına da değinerek, Gaziantep Yemek Yazarlarına teşekkür etti.
Soru cevap bölümünün ardından festivale emeği geçen herkese teşekkür eden Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sema Marangoz, Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköze günün anısına Festival Plaketi ve Gaziantepe özgü heybe hediye etti.