Avrupalı Gençler Dolma Yapmada Hünerlerini Sergilediler
Gençlerin, kültürlerarası öğrenme temelinde, sosyal ve kültürel beceriler kazanmalarının amaçlandığı proje kapsamında, Gaziantepin tarihi, sosyal ve kültürel yapısını inceleyen gençler, Tarihi dokudan çok etkilendiklerini ifade ettiler.
Proje kapsamında, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kurslarına bağlı olan Aşçılık Okulunu ziyaret eden 35 kişilik gençlik grubu, Gaziantep Mutfağının vazgeçilmezi Dolmanın ve Ekşili Taraklık yemeklerinin yapımını uygulamalı olarak öğrendiler.
Dolmanın tarihi, kültürümüzdeki yeri ve yapımında kullanılan malzemeleri anlatan GAMEK Aşçılık Okulu Baş Aşçısı Hanifi Ekti, konuk öğrencilere dolma yapımı gösterdi. Yapım aşamasını dikkatle inceleyen gençler, biberlerin ve kabakların oyulmasını, dolma içinin hazırlanışını, dolmanın doldurulmasını uygulamalı olarak öğrendiler.
Kazanın içindeki dolmaların üzerine konulan dolma taşlarını ilginç bulan gençler, dolmayı çok beğendiklerini ifade ederek, Türk Mutfağı ve Gaziantep Mutfağının eşsiz bir lezzete sahip olduğunu söylediler. Ekşili Taraklık yemeğinin yapımını öğrenen gençler de et, soğan, domates ve ayva gibi malzemeleri doğrayarak, etin pişirilmesine yardım ettiler.
Gaziantep Mutfağının 291 çeşit yemekle Türk Mutfağında ilk sırada yer alan önemli bir lezzet kültürü olduğunun anlatıldığı programda, konuk gençlere GAMEK tarafından hazırlanan Gaziantep Yöresel Yemekler kitabının İngilizcesi hediye edildi.
Aşçılık Okulunun çok modern bir eğitim merkezi olduğunu söyleyen gençler, Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin halka sunduğu sanatsal ve mesleki eğitimlerden çok etkilendiklerini ifade ettiler.