Almanya Gaziantep Dernekleri Federasyona Gidiyor
Almanyanın Duisburg Şehri Gaziantepliler Kültür Dayanışma Dernek Başkanı Sıtkı Palabıyık, düzenledikleri gecede Türkiyeden Almanyaya Göçün 50.Yılını değerlendirdi.
Sıtkı Palabıyık yaptığı açıklamada, Türkiyeden Almanyaya Göçün 50.Yılında biz de varız dedi.
Duisburg Şehri Gaziantepliler Kültür Dayanışma Derneğinde düzenlenen programa Gaziantepliler Kültür Dayanışma Dernek Başkanı Sıtkı Palabıyık, Duisburg Belediye Başkanı Adolf Sauerland, Frankfurt Gaziantepliler Derneği Başkan Yardımcısı Ökkeş Toy ve dernek yöneticileri katıldılar.
Düzenlenen programda konuşan Palabıyık, 2002 yılında Duisburg şehrinde yaşayan hemşerilerimiz arasında dayanışmayı sağlamak, gelenek ve kültürümüzü yaşatmak amacıyla kurduğumuz Gaziantep Kültür Dayanışma Derneği birçok başarılı çalışmaya imza atmıştır. Gaziantep Büyükşehir Belediyemiz ile Duisburg Belediyesi arasında tesis edilen Kardeş Şehir ilişkileri başta olmak üzere, sosyal, kültürel ve işbirlikleri anlamında büyük mesafe kaydedilmiştir dedi.
Başkan Güzelbeyin İtibarı Bizlere Güç Kattı
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbeyin iki ülkenin ve iki kentin insanları arasındaki ilişkilerin gelişmesinde büyük katkıları olduğunu vurgulayan Sıtkı Palabıyık, Türk-Alman toplumları arasında güçlü ilişkiler tesisindeki başarısı ve gayretleri Alman Hükümeti tarafından da takdirle karşılanan Başkan Güzelbeyin Alman Federal Cumhuriyeti tarafından Liyakat Nişanı ile ödüllendirilmesi başta burada yaşayan Gaziantepliler olarak bizi ve diğer Türk vatandaşlarını onurlandırmış, bizlere güç katmıştır diye konuştu.
Almanyada yaşayan Türklerin 50 yıldır emek verdikleri bu ülkede bugün her alanda söz sahibi konuma geldiklerini hatırlatan Palabıyık, 50 yıl önce işçi olarak Almanyaya gelen Türkler, bürokrat, mühendis, doktor, avukat ve daha birçok pozisyonda ülkede söz sahibi oldular. Bu gelişmelerin burada yaşayan vatandaşların sorunlarının çözümünde etkin mekanizmalara dönüştürülmesi gerekmektedir. Bunun için Almanyada kurulan dernek yöneticilerine de büyük görevler düşmektedir dedi.
Avrupada Yaşayan Gazianteplilerin Sesi Olacağız
Dernek Başkanı Sıtkı Palabıyık, Almanyanın değişik kentlerinde kurulan Gaziantepliler Derneklerini bir çatı altında toplamayı amaçlıyoruz. Avrupa Gaziantepliler Derneği adı altında bu oluşumu gerçekleştirmek üzere çalışıyoruz, Avrupada yaşayan Gazianteplilerin sesi olacağız diye konuştu.
Yakın bir zaman içerisinde, 50. Yılın şerefine Kardeş Şehir Gaziantepe 70 kişilik protokol ile geleceklerini söyleyen Adolf Sauerland, Duisburgda bu yıl yapılacak Gaziantep Kültür Dayanışma Şenliğine destek sözü vererek, birlik ve beraberlik mesajlarını paylaştı.
Duisburg Şehri Gaziantepliler Kültür Dayanışma Dernek Başkanı Sıtkı Palabıyık, düzenlenen geceye katılan Belediye Başkanı Adolf Sauerland ve dernek yönetim üyelerine Gaziantep mutfağının olmazsa olmazı kebabı kendi elleri ile yaparak ikram etti.