HIZLI ERİŞİM
08.03.2018

YEŞİM KAYA İLE YÖRESEL ÜRÜNLERLE İTALYAN TARİFLER

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar gününe özel Gastronomiss Yeşim Kaya ile “Yöresel Ürünlerle İtalyan Tarifler” etkinliği düzenlendi.

Gaziantep Mutfağı eğitimleri verilen Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi’nde mutfağında bu kez bayanlar, Gastronomiss Yeşim Kaya şefliğinde İtalyan lezzetleri ile buluştular. İtalyan mutfağının en basit ve en mucizevi atıştırmalıklarından biri olan Bruschetta (brusketta) yaptılar. Yapımının basit olması, malzemelerin sadeliği ve sarımsağın iştah açıcılığı ile yemek öncesi veya akşamüzeri atıştırmalığı olarak yenildiğini ifade eden Yeşim Kaya püf noktaları hakkında bilgi verdi.

Uzun yıllar İtalyan mutfağı eğitimi aldığını ifade eden Yeşim Kaya, Minestrone çorba ve Nutellalı Kruasan yaparak basit ama farklı şeylerin sofralarımıza renk kattığını vurguladı.

“Gastronomi denince ilk akla gelen tabi ki Gaziantep, geniş bir mutfağa ev sahipliği yapmakla birlikte bu lezzetleri evinizde de yapıyorsunuz. Ama farklı deneyimleri yaşamak ve yaşatmak her kadının hakkı ve isteğidir. Küçük dokunuşlarla mutfakta harikalar yaratabileceklerini dile getirerek 8 Mart Dünya Kadınlar günlerini kutladı ve birlikte resim çekildiler.’’

Eğitimin sonunda Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi Danışmanı Dr. Ragıp Güzelbey tarafından Yeşim Kaya’ya günün anısına tepsi armağan edildi.