ULUSLARASI GASTRONOMİ FESTİVALİ'NDE FISTIK HASADI YAPILDI
Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin’in öncülüğünde ve Gaziantep’i Geliştirme Vakfı (GAGEV) desteğiyle düzenlenen “Gaziantep Uluslararası Gastronomi Festivali” ikinci günü Fıstık Hasadı ile başladı.
Nizip İlçesine bağlı Gevence köyünde gerçekleşen fıstık hasadı etkinliğine Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Latif Karadağ, Karkamış Kaymakamı Bünyamin Bilgili, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Oya Alpay, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Hülya Yıldız’ın yanı sıra Dünyaca ünlü Michelin yıldızlı şefler, pasta şefleri, Türkiye’nin gastronomi profesyonelleri ve şefleri, üniversiteler, gurmeler, gastronomi yazarları, Gaziantepli tarım üreticileri, Türkiye’nin farklı noktalarındaki Gaziantep mutfağının temsilcileri ve yerli üreticileri katılım gösterdi.
Fıstık Hasadı öncesi gerçekleşen törende, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Latif Karadağ, Karkamış Kaymakamı Bünyamin Bilgili tarafından açılış konuşmaları gerçekleşti. Ardından Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, Antep Fıstığı’nın topraktan sofraya gelene kadar olan süreçlerden bahsetti. Ardından misafirlerin de katılımlarıyla fıstık hasadı gerçekleşti.