ŞEF ESAT ÖZATA İLE ATÖLYE ÇALIŞMASI
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi’nde iki gün boyunca atölyeler düzenlendi.
Beykent Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nden Şef Esat ÖZATA’nın da katılımıyla gerçekleştirilen atölyelerin ilk günü, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları’ndan oluşan 18 kişilik grupla, Mutfak Sanatları hobi grubu öğrencilerinden oluşan 22 kişilik grubun katılımıyla yemekler yapıldı.
Atölye çalışmalarının ikinci gününde de Gaziantep Üniversitesi Gastronomi Bölümü öğrencilerinden oluşan 18 kişilik grup, yemek pişirme ve sunum teknikleri hakkında püf noktaları edinip, Esat ÖZATA ile yemek yapma fırsatı yakaladılar.
Atölye çalışmalarında, Esat ÖZATA ile Kuru Fasulye Sotesi Üzerinde Bonfile, Biberli ve Hindistan Cevizli Karnabahar, Antep Fıstıklı Burito,Köfteli Kırmızı Biber Çorbası,Tatlı olarak da Pişmaniye Kremli Tiramisu yapıldı.Daire başkanları ve öğrenciler mutfakta eğlenceli dakikalar geçirdiler.