HIZLI ERİŞİM
10.04.2016

OYUNCAK MÜZESİNDE ÇOCUKLARLA GASTRONOMİ ATÖLYESİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler daire Başkanlığı bünyesinde 3 yıldır hizmet veren Oyun ve Oyuncak Müzesi kuruluş yıldönümüne özel 6 ve 10 Nisan’da “Çocuklarla Gastronomi Atölyesi” düzenledi.

Oyun ve Oyuncak Müzesi’nin bahçesinde düzenlenen Gastronomi atölye etkinliğine 6 Nisan’da Atabek Köyü Ortaokulu Teog Hazırlık Grubu’ndan oluşan 13-14 yaş grubu 21 öğrenci katılırken, 9 Nisan’da ikincisi yapılan atölye etkinliğine ise 15 çocuk katılmıştır.

Çocuklar için çok önemli olan kahvaltı, beslenme alışkanlığının kazanımındaki ilk evredir. Ancak çağımızda, geleceğimizin temelini oluşturan çocuklara doğru beslenme ve kahvaltı alışkanlığını kazandırmak pek çok çevresel faktörlerin etkisiyle zor olmaktadır. Kahvaltı alışkanlığı kazanabilmeleri için çocuklara beslenmeyi ve yiyecekleri daha ilgi çekici ve eğlenceli hale getirmek gerekmektedir. Bu anlamda Gastronomy Magazine Ekibi işbirliği ile yapılan çocuklarla eğlenceli kahvaltı ( Bento) hazırlama yöntemlerinin anlatıldığı atölyelerde, öğrencilerle beslenme konulu sohbetler yapılarak çocukların beslenme alışkanlıkları ve kahvaltı ile ilgili düşünceleri paylaşıldı.

Oyun ve Oyuncak Müzesi Sinema Galerisi’nde Gastronomy Magazine Ekibi tarafından hazırlanan çizgi sunumla, çocuklara kahvaltı yapma alışkanlığının önemi ve sağlıklı bir yaşam için neler yemeleri gerektiği anlatıldı. Bir Uzak Doğu Asya Sanatı olan Bento’yu, geleneksel Türk kahvaltı öğeleriyle modernize edip birleştiren atölye ile kahvaltı yapma alışkanlıklarını zorunluluk olarak değil eğlenceli bir aktivite haline dönüştürmeyi amaç edinmiştir. Atölyede çocuklar eğitmenler eşliğinde hazırladıkları eğlenceli kahvaltı tabaklarındaki yiyecekleri afiyetle yediler.

Gastronomi atölyesi sonunda eğlenerek motive olan çocuklar, müze içerisinde tarihi yolculuğa çıkarak, hep birlikte günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdiler.