HIZLI ERİŞİM
23.04.2016

ODTÜ GASTRONOMİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ MUSEMDE

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına bağlı Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi’nde ODTÜ’ den gelen öğrencilere Atölye Çalışması düzenlendi.

23 Nisan’da Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden gelen 17 öğrenciyle yapılan atölye çalışması öncesinde Musem, Gaziantep ve Baklava ile ilgili tanıtım videoları seyrettirildi. İzledikleri videoların sonrasında mutfağa giren öğrenciler, Gaziantep mutfağının olmazsa olmazlarından Pirpirim aşı, Malhıtalı Köfte, Ale Nazik, Yoğurtlu Döğme Çorbası, Sütlü Zerde gibi lezzetleri Musem’in uzman aşçılarıyla birlikte hazırladılar.

Öğrenciler yapılan Atölye sonrasında hazırladıkları yemeklerin tatlarına bakıp değerlendirmelerde bulundular. Gaziantep mutfağındaki bu lezzetleri yerinde ilk defa tadan öğrenciler, favori yemeklerini birbirleriyle paylaştılar.

Gaziantep yemeklerinin püf noktalarını ve yapılış şekillerini öğrenirken eğlenceli vakit geçiren ODTÜ’lü öğrenciler Gaziantep Mutfağını çok beğendiklerini dile getirdiler.