MUTFAK MİRASIMIZDA FARKINDALIK İÇİN LİSELERARASI YEMEK YARIŞMASI
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak 2014 yılında ilkini gerçekleştirdiğimiz Avrupa Miras günleri, 2015 yılında ‘Miras ve Farkındalık’ teması ile gerçekleşiyor. Etkinlikler kapsamında bu yıl kültürel mirasımız olan Gaziantep Mutfağı ile ilgili farkındalık yaratmak için Liselerarası Yöresel Yemek Yarışması ve Söyleşiler gerçekleşiyor. Gaziantep Mutfağının tencere yemeklerinden Doğrama ve Bulgur Pilavından oluşan bir menü ile ilk olarak Kız Meslek Liseleri arasında bir yarışma düzenlendi. 6 ayrı liseden gençlerin öğretmenleri ile birlikte katıldığı yarışmada yemekler hem lezzetleri hem de sunumları ile yarıştılar.
Yarışmaya il ve ilçelerden Hacı Muzaffer Bakbak Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Servi Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Nizip Alkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Av. Mahmut Düşün Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Nurdağı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Gurme ve Yemek Kitapları Yazarlarımız Ragıp GÜZELBEY, Hüseyin ALTINEL, Sermin OCAK, Oya ÖZKANLI ve Özden ÖZSABUNCUOĞLU’ndan oluşan jüri üyelerimizin damaklarında unutulmaz lezzet bırakan, sunumu ile de kendini özel kılan yarışma yemekleri arasında, Nurdağı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birincilik ödülünü aldı. Puan sıralamasında ikinci olarak Av. Mahmut Düşün Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, üçüncü olarak Nizip Alkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, dördüncü olarak Hacı Muzaffer Bakbak Kız Teknik ve Meslek Lisesi, beşinci olarak Servi Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, altıncı olarak Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi derecelendirildi. Katılan okullara mini buzdolabı, su sebili, çay makinesi, kettle ve telsizden oluşan ödüllerin dışında tüm yarışmacılara Güneşin ve Ateşin Tadı kitabı hediye edildi ve katılım belgesi verildi.
Etkinlikler kapsamında ayrıca hafta içinde Nizip Alkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Lise 1. Sınıflara Gaziantep Üniversitesi Gastronomi Bölümü Öğretim Üyesi Ceyhun UÇUK tarafından Gaziantep Mutfağında Miras ve Farkındalık ile ilgili eğitim verildi.
http://www.kulturvarliklari.gov.tr/TR,130533/avrupa-miras-gunleri-2014.html