GASTROANTEPFEST ‘HASAT GÜNLERİ’NDE GASTRONOMİ OTURUMLARI DÜZENLENDİ
Gaziantep’in zengin mutfağıyla sahip olduğu kültür mirasını yerelden globale taşımayı hedefleyen Uluslararası GastroAntep Festivali bu yıl Dünya’yı ve Türkiye’yi etkisi altına alan COVID-19 Salgını nedeniyle ‘GastroAntep Hasat Günleri’ olarak dijital ortamlarda canlı yayınlarla gerçekleştirildi.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Valiliği ve Gaziantep’i Geliştirme Vakfı (GAGEV) koordinasyonunda, İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) iş birliği içinde bu yıl düzenlediğimiz ‘GastroAntep Hasat Günleri’nde; yerli yabancı şefler, gastronomi profesyonelleri, Türkiye’nin önemli yatırımcıları ve gurmelerinin yanı sıra ulusal ve uluslararası gazeteci olmak üzere çok sayıda yerli-yabancı basın yer aldı.
‘GastroAntep Hasat Günleri’ ile gastronominin Başkenti olan Gazi şehir; geleneksel lokantaları, yerel gıda ürünleri ve zengin kültürüyle dünyanın en önemli gastronomi destinasyonlarından biri olduğunu bir kez daha ispatladı.
‘GastroAntep Hasat Günleri’ kapsamında iki gün boyunca, gastronomi konusu üzerinde sektörün önde gelen temsilcileri ve alanında uzman katılımcılarla oturumlar gerçekleşti. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile GastroAntep resmi web sitelerinden, sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayınlarla takip edildi.