2. GAZİANTEP ULUSLARARASI OPERA BALE FESTİVALİ "ARŞIN MAL ALAN OPERETİ" BÜYÜLEDİ
Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürlüğü, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi, Ticaret Odası, Şehitkamil Belediyesi iş birliği ile düzenlenen 2.Gaziantep Uluslararası Opera ve Bale Festival kapsamında, Azeri besteci Üzeyir Hacıbeyov'un sevilen eseri “Arşın Mal Alan” opereti sahnelendi.
22 Nisan tarihinde GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezi'nde sahnelenen operetin, Librettosu Üzeyir Hacıbeyov’a ait olan, genç tüccar Esger’i Gürkan Sezgin, güzel Gülçöhre’yi ise Eda Bingöl Gürkan'ın oynadığı operette, orkestra ve koro şefliğini Marco Morrone, rejisörlüğünü Hafız Guliyev, koreografisini Özgün Barılı, dekor uyarlaması Hakkı Kandır, ışık tasarımını ise Oğuz Murat Yılmaz üstlendi. Binlerce kişi tarafından izlenilen opereti, Güney Kore Songman Belediye Başkanı Hankuyu Lee ve beraberindeki heyet birlikte izledi.
Hali vakti yerinde genç bir tüccar olan Esger, teyzesi Cihan'la birlikte yaşamakta ve artık evlenmeyi düşünmektedir. Esger,görücü usulü yerine tanıyıp aşık olduğu bir kızla evlenmek istese de dönemin toplum yapısı buna izin vermemektedir. Esger'in kurnaz arkadaşı Süleyman, Esger'in kızlarla tanışabilme isteğine bir çözüm bulur. Esger arşın malcı (kumaş satan) kılığına girecek, ev ev dolaşıp kumaş satarken pek çok kız görme fırsatı yakalayacaktır. Genç ve zengin tüccar Esger, kumaş satıcısı kılığında kapı kapı dolaşırken Soltanbey'in kızı Gülçöhre'yi görür ve ona aşık oluşunun hikayesini anlatan operet, Samsun Devlet Opera ve Balesi oyuncuları tarafından muazzam bir şekilde sergilendi.