Nijerya Heyeti Büyükşehir Belediyesini Ziyaret Etti
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Settar Çanlıoğlu ve Cengiz Ağarın ev sahipliğini yaptıkları ziyarette, Nijerya heyetine Sokoto Eyaleti Valisi Alhaji Zubairu Yari başkanlık yaptı. Bakanların, Ticaret Müsteşarı ve iş adamlarının yer aldıkları heyete Genel Sekreter Yardımcısı Settar Çanlıoğlu tarafından Gaziantep hakkında çeşitli bilgiler sunuldu.
Dost ve kardeş ülke Nijeryadan gelen heyetin ziyareti bizi çok mutlu etmiştir diyen Çanlıoğlu, Gaziantep Türkiyenin endüstri ve sanayi konularında önder kentlerinin başında gelmektedir. Ülkemizde tekstilin %80nini üreten Gaziantepin ekonomik yönü kadar tarihi ve kültürel zenginliklerini de tanıtmak konusunda yapacağımız ev sahipliğimizden memnun kalmanızı umuyoruz. Türkiye ve Nijerya her ne kadar mesafe olarak uzak iki ülke olsa da, geçmişten gelen bağlar bizi yakınlaştırmaktadır dedi.
Sokoto Eyaleti Valisi Alhaji Zubairu Yari, Türkiyeye geldiğimizden beri çok iyi karşılandık. Aynı düşünceleri taşıyorum, ülkelerimiz uzak olsa bile tarihten gelen bağlarımız bizi yakınlaştırmaktadır. Bu ziyareti daha önce gerçekleştirmemiz gerektiğini anlıyoruz. Türkiye adında bir kardeşimiz var, onun için buradayız. Ziyaretlerin sayısını arttırarak hem ticari hem de ekonomik alanlarda işbirlikleri oluşturmalıyız dedi.
Türkiyenin en çok beğendikleri yönlerinin başında endüstriyel gelişiminin çok hızlı olmasının geldiğini söyleyen Yari, Nijeryada Türk fabrikalarını görmekten büyük bir mutluluk duyacağız. Ülkemizde kurulacak fabrikalar kurulacak ekonomik ilişkilerin bir başlangıcı olacaktır diye konuştu.
Settar Çanlıoğlunun, Gaziantepte ikisi vakıf biri devlet üniversitesi olmak üzere üç üniversite bulunduğunu, bu üniversitelerde Nijerya ve diğer Kuzey Afrika ülkelerinden onlarca öğrencinin eğitim gördüğünü ifade etmesi üzerine, kendilerinin en büyük arzularından birinin öğrencilerinin özellikle teknik ve tıp konularında Türkiyede eğitim görmeleri olduğunu söyleyen Sokoto Eyaleti Valisi Alhaji Zubairu Yari, Türkiyenin teknolojideki ilerlemesini yakından görüyoruz, bu gelişmeleri gördükçe Türkiyenin Nijerya için neler ifade ettiğini daha iyi anlıyoruz. İyi bir işbirliği sağlamak, ikili ve çok ortaklıkları arttırmak istiyoruz dedi.
Ziyaretin sonunda heyete, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Settar Çanlıoğlu ve Cengiz Ağar çeşitli hediyeler sunuldu.
Gaziantepte Valilik, Büyükşehir Belediyesi, GTO, GSO, Ticaret Borsası, çeşitli sanayi kuruluşlarında bir dizi incelemede bulunacak heyet ardından Şanlıurfaya hareket edecek.