İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı’nın organize ettiği eğitimlerde; Prof. Dr. Nevzat Artık, Prof. DR. Aslı Akay, Doç. Dr. Semra Akar Şahingöz, Doç. Dr. Atınç Olcay ve Nurdan Bezik tarafından mutfak kültürü ile ilgili önemli bilgiler verildi.
Kısaca eğitimlerde; Gaziantep’in, gastronomi dalında, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) ‘Yaratıcı Şehirler’ ağına girmesi sonucunda Gaziantep’te açılan ve bölgenin yöresel tatlarının sunumlarının yapıldığı Mutfak Sanatları Merkezi (MUSEM) çalışanlarının hizmet kalitelerini artırmak amaçlandı.
Bu kapsamda; merkezin yöneticileri ile mutfak ve servis personeline, “Sürdürebilir turizm ve yerel kalkınma, protokol yönetimi, baharat ve kahve kültürü, menü kültürü, gıda güvenliği, gıda mevzuatı ve gıda denetimi” başlıkları altında bilgilendirmeler yapıldı.