Kardeş Şehirlerin Eğitim Dayanışması
Yapılan ziyarette V.N. Karazin Kaharkiv National Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vil S. Bakirov, Rektör Yardımcısı Aleksandrov Volodymyr ve Dyagilev Voldymyr yer aldı.
Karazin Kaharkiv National Üniversitesi heyetini Gaziantepte ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ile Karazin Kharkiv National Üniversitesi arasında, öğrenci ve öğretim elemanı değişimi işbirliği protokolü için heyet Gaziantepte bulunuyor. Kardeş Şehir ilişkilerimizde ekonomi, kültürel ve turizm alanlarının yanında eğitim ile ilgili projelerle de işbirlikleri hedefliyoruz. Bu işbirliği beni çok mutlu etti. Kardeş şehir ilişkilerimiz kentimize faydalı projelerle devam edecektir dedi.
Gaziantep insanının konukseverliklerinden çok mutlu olduklarını belirten V.N. Karazin Kaharkiv National Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vil S. Bakirov, Kardeş Şehrimiz olan Gaziantepin ekonomisi ve kültürü yönünde çok önemli işlere imza attığını biliyorduk. Ziyaretlerimizde Gaziantepin kültür zengini bir şehir olduğunu da gördük ve gerçekten çok etkilendik. Başkanımıza bize göstermiş olduğu yakınlıktan dolayı çok teşekkür ediyorum dedi.
Karazin Kaharkiv National Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vil S. Bakirov, Başkan Güzelbeye Üniversitelerinin ambleminin üzerinde bulunduğu bir kravat ve el yapımı ahşaptan yapılmış eski harp aleti gürz hediye etti. Başkan Güzelbey, bu jest karşısında kravatı takarak heyet ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
Başkan Dr. Asım Güzelbey ise Kaharkiv National Üniversitesi heyeti adına Prof. Dr. Vil S. Bakirov'a plaket ve Gaziantep yöresine ait hediyelik eşya takdim etti.