İLAÇLAMA EKİBİ SAHAYA İNDİ
Sağlık ve Sosyal Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı ilaçlama birimi ekipleri üç aşamadan oluşan ilaçlama sisteminin üçüncü dönemine aktif bir şekilde başladı. İlaçlama ekibi, ilk aşamada Kasım–Mart ayları arasında kış dönemini (logar sisleme yönetimi) yaptı. Daha sonra ikinci aşama olan Mart–Nisan ayları arasında larva çalışması yapan ilaçlama ekibi, son ve üçüncü dönem olan Eylül–Ekim aylarında larva çalışmalarını uçkun mücadelesi ile destekleyerek çalışmalarını yoğunlaştırdı.
Larva çalışmasında 10 derece sıcaklığın altında yapılmasının uygun olmadığını dikkat çeken Sağlık ve Sosyal Hizmetleri Daire Başkanı Muhtar Akyol, bu açıdan Mayıs ayının beklendiğini söyledi.
Yağmurlu ve rüzgarlı havalarda uçkun mücadelesinin yapılmasının uygun olmadığını vurgulayan Akyol, “Aynı zamanda kara sinek ile mücadelede ekiplerimizi tarafından yapılıyor. Çöp konteynerleri, logarlar ve çöp istasyonları hem kara sineklerden hem pis kokulardan arındırıldı. Yani biz, kış, bahar ve yaz mevsimlerinde hiç durmadan ilaçlama çalışmalarımızı yaptık.” şeklinde konuştu.
Gaziantep’in her geçen gün büyüdüğünü ve geliştiğini dile getiren Akyol, kentte yeni odak noktalarının oluştuğunu belirterek, “Bu odak noktalarındaki soranların kaynağı bulunarak, diğer ilgili birimlerle ortak hareket ederek çözülüyor. Biz sadece ilaçlayıp geçmiyoruz. Sıcaklık dalgalanmaları nedeniyle kış aylarında uçan sivrisinek görülebilmesi ya da yoğunluk çok az olsa da her mevsimde sinek varlığı çalışması olmadığı, yetersiz olduğu anlamına gelmiyor. Bir popülasyonun tamamen yok edilmesi mümkün değildir. Popülasyonun çok az olması, kontrol edilebilir düzeyde olması başarı göstergesidir.” değerlendirmesinde bulundu.