GENÇ TOBB ÜYELERİNDEN GÜZELBEYE ZİYARET
İki yıl önce kurulan kurul, faaliyetlerini ve gelecekteki hedeflerini Başkan Güzelbey ile paylaştı. Cengiz Konukoğlu başkanlığında ziyarette bulunan heyet, Başkan Güzelbey ile iş dünyası ve ticaret alanında sohbet ettiler.
Gaziantep’in sanayi ve ticaret alanında başarılı bir kent olduğunu belirten Başkan Güzelbey, “Çalışkan ve üretken bir sanayici topluluğumuz var. Sizin gibi genç girişimciler de bu topluluğa önemli katkılar sunacak. Genç nesillerin almış olduğu eğitim ve büyüklerinden edindikleri deneyimle daha başarılı olacaklarına inanıyorum.” diye konuştu.
Genç girişimcilerin birer dernekler veya oluşum çatısı altında buluşarak kentine, ülkesine ve neticede insanlığa hizmet vermesinin önemli bir değer olduğunu açıklayan Güzelbey, bu oluşumda kadın girişimcilerin de aktif rol almasının sevindirici olduğunu kaydetti.
İki yıl önce TOBB bünyesinde kurulan genç girişimciler kurulunda seçim yapıldığını ve başkanlığı da kendisinin seçildiğini belirten Konukoğlu, “Bizim hedefimiz girişimciliği gündemde tutmak. Genç işadamlarımıza ve girişimcilerimize yardımcı olmak istiyoruz.” dedi.
Dinamik ve girişimciliği seven bir yönetim grubu ile çalıştığını ifade eden TOBB Gaziantep Genç Girişimciler Başkanı Konukoğlu, “Genç girişimci arkadaşlarımıza projeler üretip onlara yol gösterici olacağız. Kendini ticaret ve girişimcilik alanında ifade etmek isteyen herkesi bünyemizi bekliyoruz. Hep birlikte el ele verip kentimizin ve ülkemizin ticaret hacmine, ekonomisine katkı sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.
Onursal Başkanlarının Rifat Hisarcıklıoğlu, Başkanlarının ise Ali Sabancı olduğunu ifade eden Konukoğlu, “GGK, girişimcilere eğitim, kapasite geliştirme desteği ile girişimci fikirlerini hayata geçirmelerinde destek sağlamak üzere kurulmuştur. Türkiye'deki genç girişimcilik potansiyelinin nicelik ve nitelik bakımından geliştirilmesi, daha donanımlı hale getirilmesi amacıyla çalışacağız.” değerlendirmesinde bulundu.
Başkan Güzelbey’in girişimleri ile Gaziantep’in kent olarak tam bir cazibe merkezi konumuna geldiğini ifade eden Konukoğlu, “Bu durumu gözeten yerli ve yabancı yatırımcılar Gaziantep’e yatırım yapıyor. Bu da kentte bulunan herkesin faydasına olan bir gelişme oluyor” diye konuştu.