HIZLI ERİŞİM
20.05.2011

Gazianteplilik Ruhu Budur

Dernek Üyeleri, 30.04.2011 tarihinde Frankfurtta düzenledikleri 6.Gaziantep Kültür Dayanışma Gecesi’nde elde ettikleri gelirle Gaziantep’te yaşayan engelli vatandaşlara dağıtılmak üzere aldıkları akülü ve manuel tekerlekli sandalyeleri ihtiyaç sahiplerine hediye ederek sosyal bir projeye imza attılar.

 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi önünde düzenlenen 10 akülü ve 4 manuel tekerlekli sandalye bağışının yapıldığı törene Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Frankfurt Gaziantepliler Dernek Başkanı Mehmet Göğüş, Başkan Yardımcısı Ökkeş Toy, Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldılar.

 

Geleceği Karşılarken Geçmiş İle Manevi Bağlarını Koparmamak Takdir Edilecek Bir Durumdur

 

‘Gaziantep’in kültürünü hiçbir zaman unutmamış, kalpleri vatan hasretiyle atan tüm gurbetçilerimizi saygıyla selamlıyorum’ diyen Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, “İnsanlarımızın hemşerileriyle birlikte dayanışma içinde olmaları ve gelenek göreneklerini bu yolla yaşatmaları, geleceği karşılarken geçmiş ile manevi bağlarını koparmamaları takdir edilecek bir durumdur” dedi.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, “Yapılan araştırmaya göre nüfusumuzun % 13' nün yani 8,5 milyon kişinin özürlü olduğu ve bu durumun aileleri ile birlikte 25 milyon kişiyi yakından ilgilendiren toplumsal bir sorun olduğu üzücü bir gerçektir” dedi.

 

‘Engellilerin sorunlarının çözümünün başında onları tüketici konumdan çıkarıp toplumun aktif birer bireyi haline getirilmeleri için verimli iş ortamları yaratmanın gerektiğini’ hatırlatan Başkan Güzelbey, “Engelli yurttaşlarımızın yeterlilik ve işlevselliklerini en üst düzeye çıkarmak, eğitim, sağlık, toplumsal destek ve istihdam gibi haklarını güvenceye almak, rehabilitasyon programlarını geliştirmek önemlidir. Bu çalışmalar başkalarına gereksinim duymadan yaşamlarını sürdüren, kendine yeten, üretken bireyler olabilmeleri için zorunludur. Yerel yönetimler ve kamu kurumları olarak bizler bu konuda hassas olmanın ötesinde bilinçli olmalıyız. Bizler karar mekanizmaları olarak engelli vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştırmak için atılacak adımlara önayak olmalıyız” diye konuştu.

 

Antepli Olmak Böyle Bir Şeydir

 

Güzelbey, “Bizim bu duyarlılığımıza Almanya’nın Frankfurt kentinde yaşayan hemşerilerimizin de aynı hassasiyetle yaklaşmaları bizleri fazlasıyla mutlu etmiştir. Düzenledikleri Geleneksel Gaziantep Buluşması’nın geliri ile kentimizde yaşayan engelli vatandaşlarımız için akülü ve manuel araç almaları, Gazianteplinin binlerce kilometre ötede bile kenti ile bir ruh olmasının göstergesidir. Antepli olmak böyle bir şeydir bana göre. Anteplilik; kazandığını kenti için yatırıma dönüştüren sanayicisi, kentini dünya ülkelerinin modern kentleri ile yarışır hale getiren kamu kurum, kuruluşlarının yöneticileri ve binlerce kilometre uzakta memleketi için sosyal sorumluluk taşımasıdır. Başta Frankfurt Derneğinin değerli yöneticilerine ve engelli vatandaşlarımıza hibe edilen bu araçların her parçasında emeği olan Almanya’daki kıymetli hemşerilerime teşekkürü bir borç biliyorum” dedi.

 

Frankfurt Gaziantepliler Dernek Başkanı Mehmet Göğüş, “Biz yurtdışında yaşayan Gaziantepliler olarak 6.sını gerçekleştirdiğimiz Gaziantep Kültür ve Dayanışma Gecesi’ni, Gaziantep’te yaşayan engelli kardeşlerimize bir nebze olsa yardımda bulunmak için düzenledik. Bu geceye emeği geçen ve emek veren tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

 

‘Gaziantep’te yaşayan engelli vatandaşlara yönelik değerli projelere imza atan Başkan Güzelbey’e destekleri için’ teşekkür eden Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender, “Böylesine değerli bir organizasyona emek veren herkese şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

 

Programın sonunda Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Frankfurt Gaziantepliler Dernek Başkanı Mehmet Göğüş’ün şahsında tüm dernek üyelerine teşekkürlerini ifade eden bir plaket takdim etti.