GAZİANTEPİN ÜNLÜ AŞÇILARI BİR ARAYA GELDİ
Bu sektördeki açığı kapatma ve markalı olan Gaziantep yemeklerini daha iyi bir yere taşımak için bir dernek çatısı altında birleşme kararı aldıklarını ifade eden GAPDER Yönetim Kurulu Başkanı Doğa Çitçi, Gaziantep’teki tüm aşçıları kapsayan bir dernek kurduklarını söyledi.
2012 yılında kurulduklarını ve dernek prosedürlerini tamamladıktan sonra hızlı bir şekilde çalışmalara başladıklarını aktaran Çitçi, şuan itibariyle ortalama 150 civarında üyelerinin bulunduğunu kaydetti.
Tanınmış Gaziantep mutfağını en iyi şekilde temsil edeceklerini vurgulayan Çitçi, “Gaziantep mutfağının zaten yeri dünyada da Türkiye’de de belli. Biz sadece mutfağımızı gündemde tutmak istiyoruz. Mesleğimiz dışında Gaziantep mutfağını orijinal dokusu içinde gündeme tutmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.
Yönetim Kurulu Üyeleri Rağıb Güzelbey, Sabahattin Bozkurt, Kenan Ok, Baran Ölçer ve Mehmet Çavdar ile Başkan Güzelbey’i makamında ziyaret eden GAPDER’liler, Gaziantep’in yerel ve ulusal yemek kültürüne sahip çıkacaklarını kaydettiler.
Başkan Güzelbey ise, böyle bir topluluğun bir arada çalışmasının Gaziantep yemek kültürüne önemli katkı sağlayacağını ifade etti. Güzelbey, bir dünya markası olan Gaziantep mutfağının gündemde tutulması ve gelecek nesillere aktarılması için oluşturulan bir derneğin yemek kültürünün gelişimine değer katacağını bildirdi.