GASKİDEN ÖRNEK PROJE
GASKİ Genel Müdürü Fahrettin Uslusoy, yaptığı açıklamada, bütün şehirlerin probleminin atık suyu arıtıldıktan sonra geriye kalan çamurun imhası olduğunu ifade etti.
Gaziantep'te 2 tane atık su arıtma tesisi bulunduğunu ifade eden Uslusoy, ''Şu anda arıtma tesislerimizin günlük kapasitesi 240 bin metreküp. Bu kadar suyu arıtıyoruz ve şehre içme suyu veriyoruz. Oğuzeli ilçesinde inşaatı devam eden üçüncü tesis bittiğinde bu miktar 250 bin metreküpe çıkacak'' dedi.
USLUSOY; TESİS YATIRIM MALİYETİNİ AMORTİ EDECEK
Arıtma tesislerinden çıkan çamuru şu anda çöp depolama alanına döktüklerini, bunun tamamen bertarafı için 2 yıldır çalışma yaptıklarını ve çeşitli ülkelerde incelemelerde bulunduklarını belirten Uslusoy, ''Kendi imkanlarımızla ve şehrimize en uygun modelin çamuru belli bir dereceye kadar kurutup, arkasından yakma yöntemi olduğunu tespit ettik. Bunu projelendirerek, ihaleye çıktık. İhaleyi kazanan Gaziantepli firma şu anda fabrikasında fırınların imalatına devam ediyor, ocak ayında çamur yakma tesisinde montaj başlayacak. Şubat veya mart ayında tesis işletmeye hazır hale gelecek.''
BÜYÜKŞEHİRLER DAHİL HİÇBİR BELEDİYEDE BÖYLE BİR TESİS YOK
Türkiye'de İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirler dahil hiçbir belediyede böyle bir tesis bulunmadığını bildiren Uslusoy, tesisin tamamen Türk mühendis ve işçileri tarafından yapıldığını vurguladı.
Uslusoy, ''Bu proje çok enteresan ve önemli bir proje. Ankara, İzmir, Sakarya, Konya gibi bazı belediyeler, bizim projemizin neticesini bekliyor'' dedi.
GASKİ Genel Müdürü Fahrettin Uslusoy, tesiste organize sanayi bölgesinin atık çamurunu da yakmayı planladıklarını sözlerine ekledi.