Gaski Araç Filosunu Güçlendirdi
Gaski Genel Müdürlüğü, ana boru hatlarındaki arızalarda kullanılmak üzere maliyeti 226 Bin 800 TL ye 1 adet paletli kepçe, 2 adet tıkanıklıkları tespit etmek ve kazı yapılacak noktayı belirlemede kullanılacak 567 bin 902 TL ye kanal görüntüleme aracı, 4 adet 310 bin 104 TL maliyetle 3 tonluk damperli kamyon alarak araç filosunu güçlendirdi.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey filonun tanıtımında yaptığı açıklamada, Gaziantepin sürekli gelişim içerisinde olduğunu bunun içinde alt yapının da önem kazandığını ifade ederek yeni alınan araçlarla Gaskinin Gaziantep e daha iyi hizmet vereceğini ifade etti.
Güzelbey, Amacımız mümkün olduğunca vatandaşımıza zamanında ve kalitesi yüksek hizmet sunmaktır. Bu araçlar sayesinde asfalt tahribatını ve çevreye verdiğimiz zararı minimuma indirmiş olacağız dedi.
Tüm araçların maliyetinin 1milyon 104 bin 804 TL olduğunu ifade eden başkan Güzelbey filoya katılan iş makinesinin ise tamamen Gaziantepte üretilen donanımlarla yapıldığını belirterek belediye olarak yerli malına önem verdiklerini ifade etti.
Yapılan açıklamaların ardından Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey paletli iş makinesinin direksiyonuna çıkarak basın mensuplarına aracı tanıttı.
PROJE 12 MİLYON TLYE MALOLDU
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi GASKİ Genel Müdürü Fahrettin Uslusoy, Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulan SCADA Sistemi hakkında Şahinbey Belediyesi Meclis Üyelerine ve basına bilgi verdi.
Uslusoy, 'SCADA (İçme Suyu Şebekesi Ölçüm Kontrol ve Veri Toplama Sistemi) çalışmasının temel amacı, içme suyu iletim, dağıtım şebekesi üzerindeki tesislerde ve kritik noktalarda gerekli ölçüm ile kumandaların yapılması, şebekenin kontrolü şekilde işletilmesi için gerekli verilerin elde edilmesi ve bu verilerin bilgisayar tabanlı bir kontrol merkezinde işlemden geçirilerek şebekenin düzenli çalışmasını sağlanması amaçlanmaktadır' diye ifade etti.
GASKİ Genel Müdürü Fahreddin Uslusoy, Bu çalışmanın 2 gayesi olduğunu, 1.gayesinin GASKİ Genel Müdürlüğünün şehre verdiği su miktarındaki kaybı azaltmak, 2.si de şehrin içme suyu şebekesini merkezden yönetmek olduğunu söyledi.
12 Milyon Liranın üzerinde maliyeti olan bu projenin sadece kavşaklarda yapılan basit bir çalışma olmadığını, tamamının belediyenin kendi öz kaynaklarından finanse edildiğini söyleyen Uslusoy, Sistem sayesinde bu yatırımın 1,5 yıl içerisinde su kayıp ve kaçaklarının önlenmesi ile amorti edileceğini, bu çalışmaların gelecekte daha yaşanabilir bir Gaziantepte temel ihtiyaç maddesi olan suyun sağlıklı, makul bir fiyata, kesintisiz ve devam edebilirliliğini sağlamaya yönelik olduğunu ifade etti.