FEN İŞLERİ KENTİN BAKIMINA ARA VERMEDEN DEVAM EDİYOR
Fen İşleri Daire Başkanı Hasan Hüseyin Sülü, Gaziantepte yaklaşık 2 milyon metre karelik park, bahçe, refüj ve kavşaklarda bulunan yeşil alanlara bitki ilaçlaması yaptıklarını söyledi. Sülü, Süs bitkileri ile ana arterlerle kaldırımlarda bulunan ağaçlara, zararlı böceklere, hastalıklara ve yabancı otalara karşı ilaçlama yaptık. dedi.
Haziran, temmuz, ağustos aylarında birer defa olmak üzere yaprak biti, kırmızı örümcek, külleme ve tüm yabancı otlara karşı ilaçlama yaptıklarını vurgulayan Sülü Eylül ayında gerçekleştirilecek 4. ilaçlamayla bitkilere zararlı, hastalık vericilerle ve yabancı otlara karşı mücadeleye devam edeceğiz. Yapılan ilaçlamalarla bitkiler daha yeşil ve sağlıklı görünüm kazanacak diye ifade etti.
AĞAÇLANDIRMA TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR
Gaziantepin daha yeşil bir görünüm kazanması amacıyla çalıştıklarını ifade eden Sülü, Ağaçlandırmalar ve bakımı için Bağlarbaşı, Bayramlı, Yeşilkent, Büyükşahinbey bölgelerinde toplam 25 parselde 457 bin 877 metre karelik alanda ağaçlandırma çalışmaları yaptık. Ayrıca sulama, çapalama gibi bakım işlerine devam ediyoruz. diye konuştu.
Geride kalan 3 aylık dönemde birer kez olmak üzere 3 defa sulama yapıldığını vurgulayan Sülü, eylül ayında son sulamanın yapılacağını belirtti. Hasan Sülü, 5 bin 414 adet fıstık çamı, 3 bin 726 adet mavi servi ve 37 bin 722 adet kızılçam fidanı dikili olan alanların gelecekte Gaziantepin oksijen depolarına büyük bir katkısı olacağını kaydetti.