ENGELLİ BİREYLERİN YAŞAM KOŞULLARININ İYİLEŞTİRİLMESİ İÇİN SEMİNER DÜZENLENDİ!
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) Sağlık Hizmetleri ve Engelliler Daire Başkanlığı ve SANKO Üniversitesi iş birliğinde engellilerin yaşam kalitelerini artırmak ve sağlık koşullarını iyileştirmek amacıyla “Fizyoterapi ve Rehabilitasyonda Ortez Yaklaşımları” konulu seminer gerçekleştirildi.
Engelsiz Yaşam Merkezi’nde düzenlenen sempozyumda fizyoterapi ve rehabilitasyon tedavilerinde ortezin yeri ve önemi ele alınırken, il genelindeki ailelere, engelli bireylerin hayat standartlarının yükseltilmesi ve topluma daha hızlı ve kolay adapte olabilmesi için bilgi verildi.
Seminer kapsamında SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nevin Ergun, Arş Gör. Pınar Kuyulu ve Fizyoterapist Ayşenur Kılıç organizasyon komitesinde yer alan isimler oldu. Program Engelsiz Yaşam Merkezi’nde tedavi ve eğitim gören öğrencilerin şiir dinletisi ile başlarken, işaret dili ile hazırlanan tiyatro gösterisi de katılımcılardan büyük ilgi gördü.
UZMANLAR, ENGELLERİ BİR BİR KIRMAK İÇİN AİLE BİREYLERİNİN YANINDA!
Programda yaptığı konuşmada Prof. Dr. Nevin Ergun, ailelerin yanında olduklarını hatırlatarak şunları söyledi: “Çocuklarımızın yaşam kalitelerini artırarak, onları sağlıklarında daha iyi bir noktaya getirmek istiyoruz. Ayrıca onları toplumda saygın bireyler haline getirmek için de yoğun bir mesai harcıyoruz.”
Sağlık Hizmetleri ve Engelliler Daire Başkanı Dr. Gültekin Serdar Tolay ise SANKO Üniversitesi ile yapılan bu seminerin amaçlarına uygun olduğunu ve ailelerin bu seminer aracılığıyla daha çok bilgilendirilmesi konusunda hassas davrandıklarını dile getirdi.
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı Engelsiz Yaşam Merkezi’nde yapılan çalışmaların takdir edilesi bir nitelik taşıdığının altını çizerek, şehirde bu gibi seminerlerin önünü açarak daima engelli bireylerin yanında olan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e teşekkürlerini sundu.
Seminerinin bir diğer konuşmacısı, Pamukkale Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suat Erel de ortezin rehabilitasyon sürecinin önemli bir parçası olduğuna değinerek, ortez konusunun tedavideki uyum sürecini katılımcılara anlattı. Ailelerin bu konuda daha bilinçli insanlar haline dönüşmesi için bu tarz seminerlerin sıkılıkla yapılacağını aktaran Erel, programın son bölümünde katılımcılardan gelen soruları cevaplandırdı.