Güneş Mahallesi’nde bulunan Alpaslan İlkokulu yanına açılan Çocuklar Gülsün Diye Anaokulu’nun açılışına yoğun katılım oldu. Gaziantep Valisi Erdal Ata, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu ve eşi, Naksan Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Taner Nakıboğlu ve eşinin yanı sıra birçok Gaziantepli açılışta hazır bulundu.
Anaokulunu gezip, çocuklarla tek tek ilgilenen sevilen sanatçı Gülben Ergen, şarkı söylemesini isteyenlere, ‘Ben bugün sanatçı değil, bir anneyim’ diyerek yanıt verdi. Ancak çocukların yoğun ısrarının ardından Ergen, mini bir konser verdi.
EĞİTİME DESTEK ÇIKACAĞIZ
Eğitimle ilgili birçok projelere imza atarak gelişime destek olacaklarını söyleyen Royal Halı Yönetim Kurulu Başkanı Taner Nakıboğlu, “Royal Halı olarak güzel halılar yapmak dışında toplumda gelişme kaydetmek için eğitime destek oluyoruz. Daha öncesinde de böyle bir konu üzerinde çalışma yaptık. Gaziantep’te bu okulumuzla başlıyoruz umuyoruz ki eğitimle ilgili çok daha farklı projelerimiz olacak. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ÇOK ÖNEMLİ
Hayatta en önemli olan şeyin kadına, çocuğa ve aileye önem vermek olduğunun altını çizen ünlü şarkıcı ve Çocuklar Gülsün Diye Dernek Başkanı Gülben Ergen, “Gaziantep’ten hiç gitmek isteğim yok. Bana bakan bu kadınların enerjileri ve çocukların güzellikleri beni Gaziantep’e bağladı. Kadına ve aileye sevdalı Fatma Şahin’de programımıza katıldı. Çok teşekkür ediyorum. İnsan çok akıllı olursa doktor olur, avukat olur. Çok çalışırsanız belki zengin olursunuz ancak önemli olan aileye önem vermektir. Hayatta en önemli şey kadına, çocuğa ve aileye önem vermek en büyük edeptir. Çocukları güldürüyormuş gibi gözüksek de bir annenin çocuğu anaokuluna gidebiliyorsa anne ancak o zaman rahata kavuşabilir ve nefes alabilir. Okul öncesi eğitim çok önemli. Lüks değil şart bir uygulama olmalıdır. 0 – 6 yaş arası edindiğimiz tüm alışkanlıklar bir ömür boyu bizimle olacak” diye konuştu.
500 ÖĞRENCİNİN OKUL MASRAFINI KARŞILIYORUZ
Eğitim konusunda devletin üzerine düşen tüm görevleri yaptığını ve sanatçıların da eğitime destek olmasının kendilerini onurlandırdığını söyleyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Çocuklar gülsün hiç ağlamasın. Hepimize düşen çok iş var. Sanatçılarımızın eğitime böyle destek olarak rol model olması çok önemli bir şey. Devletimiz elinden gelen her şeyi yapıyor. Çocuklarımızın geleceği için on iki yıldır tüm fırsatları sunduk. Şu anda doğan çocuklarımızın hepsi sigortalı doğuyor. Üniversite sayısını çoğalttık. Kızlarımızın okuma oranını yükseltmek için ‘Haydi Kızlar Okula’ kampanyasını seferber ettik” şeklinde konuştu.
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın gelmesiyle birlikte Büyükşehir Belediyesi olarak 500 okul öncesi öğrencisinin eğitim masraflarının karşılanacağını açıklayan Şahin, “Eğitim anne karnında başlıyor. Çocuk doğar doğmaz hayatın içerisinde eğitime devam ediyor. Bu yüzden okul öncesi çok önemli. Bir taraftan ailelerin çocukları için Organize Sanayi Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Organize içerisinde çok güzel kreşler ve anaokulları açtık ve Türkiye’ye örnek olduk. Her çocuğa dokunmamız lazım. Çocuklarımızı geleceğe taşımamız lazım. Burada yetişmiş çocuklar doktor olacak, hakim olacak, öğretmen olacak. Ama öncelikle bu vatan için hayırlı insanlar olmak gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi olarak 500 yüz okul öncesi öğrencimizin eğitimine destek vereceğiz. Bu dalgalar büyüye büyüye okyanusa dönüşecek. Annelerimizi, kadınlarımızı, çocuklarımızı çok seviyoruz. Vatandaşın hizmetkârı olmaya devam edeceğiz. Sanatçılarımızı da bu destekte yanımızda görmek bizleri çok mutlu ediyor” ifadelerine yer verdi.
TÜRKİYE ORTALAMASININ ALTINDAYIZ
Gaziantep’in okul öncesi eğitim sıralamasında Türkiye ortalamasının altında olduklarını açıklayan Gaziantep Valisi Erdal Ata ise, “İlimizde okul öncesi eğitim sıralamasında maalesef ki Türkiye ortalamasının altındayız. Geçen yıl yüzde 29’lardaydı. Bu yıl yüzde 34’lere ulaşmışız ancak bu yeterli değildir. Ne zaman yüzde yüze ulaşırsak o zaman kendimizi başarılı olmuş sayacağız. Yarın Başbakan Yardımcımız Yalçın Akdoğan’ın gelmesiyle birlikte ilimizde dört tane daha anaokulu hizmete açacağız. Sanatçımız Gülben Ergen’e eğitime gönül verdiği ve destek olduğu için çok teşekkür ediyorum. Nakıboğlu ailesine de ilimizde eğitim ve kamu hizmetlerinde destelerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.
Eğitime verilen destek kapsamında Gaziantep Valisi Erdal Ata, Royal Halı Yönetim Kurulu Başkanı Taner Nakıboğlu’na, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de ünlü şarkıcı Gülben Ergen’e plaket takdim etti.