BU ZİYARETLER TİCARİ BAĞLARIMIZI GÜÇLENDİRİYOR
Bir dizi inceleme ve ziyarette bulunmak üzere Gaziantep’e gelen Kahire Ticaret Odası üyeleri, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fuat Özçörekçi’yi ziyaret etti. Burada açıklamalarda bulunan Özçörekçi, “Bizim zaten geçmişten gelen bir ticaret yapma alışkanlığımız var. Bunların büyüyerek devam etmesini arzu ediyoruz. Biz de Mısır halkını yakın dostlarımız olarak görüyoruz ve burada evlerine gelmiş gibi kabul ediyoruz.” dedi.
Türkiye olarak bölgede güçlü bir Mısır olmayı arzuladıklarını vurgulayan Özçörekçi, “Bizim Mısırla paylaşacağımız çok şeyler var. İş birliği ile burada bulunmanız bizi memnun ediyor. Biz Gaziantep’i Ortadoğu ülkeleri coğrafyasında ortak bir nokta yapmak istiyoruz. Bizim hem sanayi hem de kültürel alt yapımız var. Değişik kültürel işbirlikleri çerçevesinde bulunabiliriz. Biz sadece elimizi onlara uzatmıyoruz, kalbimizi de açıyoruz.” diye konuştu.
Kahire Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aly Abdelgawad Aly Shokry, Mısır ile Türkiye arasında ikili ilişkilerin üst düzeyde olduğunu dile getirdi. Türkiye’nin genel olarak İslam aleminde öne çıkan bir ülke olduğunu vurgulayan Shokry, Türkiye’nin bu tecrübesinden yararlanmak istediklerini söyledi. Kendisinin daha önce Gaziantep’e geldiğini, ancak diğer üye arkadaşlarının ilk kez geldiğini ifade eden ticari ilişkileri arttırmak için çaba göstereceklerini belirtti.
Yaklaşık 10 yıldan buyana Gaziantep’i takip ettiğini ve faaliyetlerini çok beğendiğini aktaran Shokry, sanayi bölgesinden, kentin güzelliğinden, temizliğinden çok etkilendiğini açıkladı.
Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim’in Gaziantep’i tanıtan bir sunumun yaptığı ziyarette, Genel Sekreter Yardımcısı Settar Çanlıoğlu ile Cengiz Ağar da hazır bulundu. Özçörekçi, Kahire heyetine ziyaretin anısı olarak Gaziantep’in simgesi olan Antepfıstığı, kale ve baklavadan oluşan bir plaket verdi.