BAŞKAN ŞAHİN, AKADEMİ BULUŞMALARINDA KADIN LİDERLERLE BİR ARAYA GELDİ
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Yerel Yönetimler ve Kadın Liderler Buluşması programında kadın liderlerle bir araya geldi.
Birçok üniversitenin rektörünün katılımıyla gerçekleşen Yerel Yönetimler ve Kadın Liderler Buluşması, Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Balat’ın moderatörlüğünde Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitü’nün kuruluş amacını anlatan tanıtım filmiyle başladı.
Başkan Fatma Şahin’in “Dünya Nereye Gidiyor” başlıklı sunumunda büyükşehir belediyesinin yeşil şehirler, Gaziantep akıllı şehirler vizyonu, akıllı ulaşım, veri koordinasyon merkezi, ulaşımda akıllı çözümler, yeşil şehir eylem planı, hidrojen ayrıştırma tesisi ve otobüs işletme projeleri gibi konu başlıklarını katılımcılara anlattı.
Şahin, interaktif şehir olmaya destek veren, Genç Kart, Kadın Dostu Kent Gaziantep uygulamalarından da bahsetti.
Katılımcıların kendilerini tanıtmalarının ardından iklim, bilim konularında kadın akademi buluşmalarıyla ilgili fikir paylaşımı yapıldı.
Sürdürülebilirlik ve İklim değişikliği, bilgi nasıl verilir ve nasıl paylaşılır, yeşile dönmek için neler yapılmalı, gençlere farkındalık oluşturma ve üniversitelerde farkındalıkla ilgili teşviki nasıl arttırmalıyız konuları da konuşuldu.
KADIN LİDERLER TÜRK ARKEOLOJİ VE KÜLTÜREL MİRAS ENSTİTÜSÜ'NÜ ZİYARET ETTİ
Gazi Kültür Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Tanrıöver, Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü’nü de ziyaret eden misafirlere enstitüyü gezdirerek bilgi verdi.
ŞAHİN: YENİ BİR GELECEK BİZİ BEKLİYOR
Başkan Şahin, program sonunda verdiği demeçte ise şu ifadeleri kullandı; “İklim, bilim, kadın. Adı konulmamış üçüncü dünya savaşı yaşanıyor. Artık bilgi ekonomisi çağındayız. O yüzden bu tarihi binada hem tarihimize sahip çıkıyoruz hem de geleceğimize iklim, bilim, kadın vizyonuyla sahip çıkıyoruz. Yeni bir gelecek bizi bekliyor. Yeşil şehirler, akıllı şehirler, sağlıklı şehirler başlığı altında, kadın bakış açısıyla , kadının duygusal zekasıyla, kadın liderliğiyle ne yapmak gerekiyor? O yüzden bu bakış açısı bizim açımızdan çok önemli. Gideceğimiz bir döngüsel sistemin altyapısını nasıl oluşturacağız? Bunu çalıştık. En önemli şey moral motivasyon, heyecan, özgüven, içerideki salonda hepsi vardı. Bunu bir hafta gibi çok kısa sürede yaptık. Ben bütün ekibe çok teşekkür ediyorum. Çünkü bu işler öyle kolay değil. Birebir ulaşmak gerekiyor. Bir hafta içerisinde herkes çok yoğun, bu kadar yoğun katılımı sağlamak mümkün değil. Bu şehrin enerjisi büyük, sinerjisi büyük bir pozitif gücü var, insan gücü var. O yüzden dünyanın sorunlarını Gaziantep modeliyle iklim, bilim ve kadın bakışıyla çözeceğiz."