BAŞKAN GÜZELBEY, GKV OKULLARININ KONUĞU OLDU
Gaziantep Kolej Vakfı konferans salonunda gerçekleşen törene Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbeyin yanı sıra GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili, okul idarecileri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
GÜZELBEY, GAZİANTEP HER YÖNÜ İLE BÜYÜK BİR KALKINMA SÜRECİNDE
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Gaziantepin, Fransız işgalinden kurtuluşunun 90. yılında yaşadığımız mutluluk ve gururun yanında, geçen hafta Fransada Türkiye aleyhine çıkarılan yasanın bu yılı farklı kıldığını ifade etti.
Başkan Güzelbey, Gaziantepi düşman zulmünden kurtaran aziz atalarımızın torunları olarak bu talihsiz girişimi kin ve nefretle değerlendirme yerine daha çok çalışarak bilimde, teknolojide, kültür ve sanat alanında yapacağımız kalkınma hamleleriyle cevaplamamız gerekiyor. Bugün her yönden büyük bir kalkınma ve gelişme sürecine giren Gaziantep, tarihi ve kültürel mirasa son yıllarda Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen projelerle katkı sağladı. Gaziantepin gelişimi açısından son derece önemli bulduğumuz bu çalışmalarla kültür ve turizm yönünde de ciddi mesafeler kat ettik dedi.
Başkan Güzelbey, Belgelere ve geniş araştırmalara dayalı ve brifing özelliği taşıyan konuşmasında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencilerine geçmişi iyi öğrenerek, tarihe sahip çıkmalarını ve geleceğe çok iyi hazırlanmalarını tavsiye etti
Güzelbey, Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan projeler ve Gaziantepin dünü ve bugününe ışık tutan slayt görüntüleri ile örnekler verdi.
GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbeyin böylesine anlamlı bir günde okullarında bulunmasının GKV liler için çok önemli olduğunu belirtti.
Zevkle izlenen canlı bir tarih dersi niteliği taşıyan sunumun gençlerimize geçmişi ve geleceği ile ayrıntılarıyla tanıttığını söyleyen Vergili, GKV liler adına Başkanımız Dr. Asım Güzelbeye Gaziantepe yaptığı katkılardan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum dedi.
Tören öğrencilerin okuduğu kahramanlık şiirleri, halk oyunları gösterileri, Antepin simgesi olan kutnu kumaş keselerde fıstık ve acı zerdali çekirdeğinden yapılan ekmek ikramıyla son buldu.