28.05.2012
BARIŞIN MİMARLARI HİTİTLER GAZİANTEPTEYDİ
Konserin ardından, 26 Mayıs 2012 Cumartesi günü düzenlenen Hattuşa Paneli ve Hattuşa Atölye Çalışması ile de Hititler ve Geç Hititlerde Sosyal ve Kültürel Yaşam, Hititlerde Müzik Kültürü ve Türk Musikisi konuları uzmanları tarafından ele alındı.
Ömer Ersoy Kültür Merkezinde düzenlenen ve konusunda uzman panelistler ile çok sayıda izleyicinin katıldığı Hititler ve Geç Hititlerde Sosyal ve Kültürel Yaşam konulu Hattuşa Panelinde, Prof. Dr. Aykut Çınaroğlu Atatürk ve Hititler, Prof. Dr. Aygül Süel Hitit Kanunları ve Kanun Hükmünde Kararnameler, Doç. Dr. Tunç Sipahi Hitit Kültür ve Sanatı, Doç. Dr. Şevket Dönmez Bit Hilani - Geç Hitit Kültürünün Mimarlık Tarihine Katkısı, Doç. Dr. Esma Reyhan Hitit Bayram Ritüelleri, Dr. Leyla Murat Belgelerle Hititlerde Tıp başlıkları ile konuşmacı olarak yer aldılar.
Günün ikinci programında ise Hattuşa Atölye çalışması düzenledi. Yine Ömer Ersoy Kültür Merkezinde düzenlenen Hititlerde Müzik Kültürü ve Türk Musikisi konulu atölye çalışmasına; Prof. Dr. Ertuğrul Bayraktar Türk Musikisi ve Makamsal Armoni, Prof. Şehvar Beşiroğlu Hitit Müzik Kültüründe Lirler ve Harplerden Osmanlı Çeng'ine, Anadolu'da Çalgısal Dönüşüm, Dr. Okan Murat Öztürk Tanbur Tipli - Uzun Saplı Çalgılar ve Hitit Müzik Kültürü ile Oğuz Elbaş Hititlerde Müzik ve Dans başlıkları ile konuşmacı olarak katıldılar.
Hitit İmparatorluğu'nun dünya kültür yaşamına kattığı değerler ve bir Anadolu uygarlığı olan Hititlerin kültürüne ait değerlerinin günümüz dünyasına olan etkilerinin ele alındığı Hattuşa Paneli ve Hattuşa Atölye Çalışması programa katılanları zamanda bir yolculuğa çıkardı.