Kentteki çeşitli okullardan 500'ün üzerinde ilkokul öğrencisi, etkinlik kapsamında Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ndeki Köpek Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne geldi.
Burada köpek yavrularını kucağına alıp seven minik öğrencilere görevliler sokak hayvanlarına nasıl davranılması gerektiği konusunda bilgiler verdi.
Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye bünyesinde sokak hayvanlarına sahip çıktıklarını belirtti.
Kent merkezi ve ilçelerindeki sokak hayvanlarını toplayarak barınaklara getirdiklerini dile getiren Özsöyler, "Bunları kısırlaştırdıktan sonra aşılarını yapıyoruz. Daha sonra bakıma muhtaç olmayanları şehrin belirli noktalarındaki beslenme alanlarına bırakıyoruz. Barınaktaki birçok hayvanın bakımı yapıldıktan sonra bunları sahiplendiriyoruz." şeklinde konuştu.
Minik öğrencilerin bilinçlendirildiğini ifade eden Özsöyler, "Çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılıyoruz. Yavru köpeklerimizi seviyorlar. Buradaki etkinlikle beraber, çocuklar sokak hayvanlarını seviyorlar" dedi.