HIZLI ERİŞİM
04.05.2012

3. HEMŞERİ DERNEKLERİ FESTİVALİ BAŞLIYOR

31 Mayıs-03 Haziran tarihleri arasında Festival Park'ta gerçekleşecek olan etkinlik öncesinde Büyükşehir Belediyesi Encümen salonunda gerçekleştirilen istişare toplantısına Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Settar Çanlıoğlu, Başkan Danışmanı Necati Binici, Dernek Başkanları ve temsilcileri katıldılar.

 

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Settar Çanlıoğlu ve Başkan Danışmanı Necati Binici başkanlığında toplanan dernek yetkilileri, festivalde yapılacak etkinlikleri belirleyerek festivalle ilgili görüşlerini dile getirdiler.

 

He yıl birbirinden renkli görüntülere sahne olan festivalin bu yıl 3.sünü hayata geçireceklerini söyleyen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Settar Çanlıoğlu, “ 2010-2011 yıllarında yaptığımız Hemşeri Dernekleri Festivalinin bu yıl 3. sünü yapacağız. Daha önce festivalimize katılan dernek başkanlarına teşekkür ediyorum. Toplantımıza yeni katılan dernek başkanlarına da   hoş geldiniz diyorum. Bu toplantı ile Gaziantep’te faaliyetlerini yürüten hemşeri derneklerimizin yöneticileri ile tanışma ve sorunlarını dinleme fırsatı bulmuş olduk. 31-Mayıs 03-Haziran tarihlerinde yapacağımız festivalde beraber ne yapabiliriz, bu derneklerin temsil ettikleri yerel kültürel unsurları Gazianteplilerle nasıl buluşturabiliriz, nasıl tanıtabiliriz sorusuna beraber cevap aramayı istedik. Bu proje ile Türkiye’nin değişik bölgelerinden gelen ve Gaziantep’te ikamet eden vatandaşlarımız yapacağımız etkinliklerde kültürlerini tanıtma fırsatı doğacaktır. Amacımız Gaziantep’te yaşayan tüm hemşerilerimizi Gazianteplilik bilinci altında buluşturmaktır.  ” diye konuştu.

 

‘Farklılıklarımız renklerimizdir’ diyen Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Necati Binici, "Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen bu festivalin amacı tüm hemşeri derneklerinin birbirleriyle tanışması ve kaynaşmasıdır. Herkes memleketine özgü yiyecek, içecek ve giyeceklerini festivalde sergileyerek memleketlerini tanıtacaklardır. İnşallah bu organizasyona ilgi yoğun olacaktır" dedi.

 

Dernek başkanları ve temsilcileri toplantının önemine dikkat çekerek, kendi yöre kültürlerinin  yaşatılmasına katkı sağlayan bu buluşmaya öncülük yapan  Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey ve ekibine teşekkür ettiler.