Ana Sayfa

Ulu Önder Anteplileri Onurlandırmıştır

Haberler
30 Haziran 2020

Güzelbey, “Bugün, Türk Milleti'ni en iyi tanıyan büyük Atatürk'ün Gaziantep'e geliş tarihi olan 26 Ocak 1933 gününün 78.Yıl dönümü… Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal, bundan tam 78 yıl önce, Kurtuluş Savaşında Milli Mücadeleye örnek teşkil etmiş olan Gaziantep’le buluşmak üzere şehrimize teşrif etmiştir.


Antep Halkının işgal kuvvetlerine karşı verdiği ve milli mücadele’nin temelini oluşturan, tarihe mal olmuş bu örnek savunmasını o yıllarda en iyi bilen ve yakından izleyen, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Gazianteplileri kutlamak ve yüceltmek için bundan 78 yıl önce ilimizi onurlandırmıştır. Çünkü o büyük insan biliyordu ki; Antep savunması; yiğitliğin cesaretin ve kahramanlığın tarihi belgesidir” diye ifade etti.

‘Gazilik unvanı şehrimize kolay verilmedi’, diyen Başkan Güzelbey, “Bu şehrin taşı toprağı şehitlerimizin kanlarıyla sulanmıştır. Her köşesinde Şahinbey’in, Karayılan’ın ve bu şehir için kanını döken nice şehitlerin ve mücahitlerin anıları yatmaktadır. Ve bu kahramanların Antep’te yaktıkları ateş tüm yurdu sararak büyük bir direnişe dönüşmüş, Türk’üm diyen her kasaba her şehir Antebi örnek almıştır. Türkiye’yi kurtaran, yaşadığımız bugünleri kendisine borçlu olduğumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk; hiçbir yerden yardım almadan aylarca muhasara altında kalan ve asla şehrini işgalcilere teslim etmeyen Antep’i ve Anteplileri unutmadı” dedi.

Ulu Önder’in Gaziantep’e teşriflerinin 78.yıl dönümünde aziz hatırası önünde saygı ile eğildiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, “İşte bu yüzdendir ki, Gaziantepli olarak ne kadar övünsek, ne kadar iftihar etsek azdır. Çünkü Ulu Önder’in dediği gibi “Biz sadece Gaziantep’i değil, Türkiye’yi de kurtardık” dedi.

© 2025 Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tüm Hakları Saklıdır. | GBB Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirildi
153 Başvuru Formu