Ana Sayfa

SURİYELİ ÇOCUKLARIN MUTLULUKLARI GÖZLERİNDEN OKUNDU

Haberler
30 Haziran 2020

Oyuncaklarını Başkan Güzelbey’in elinden alan Suriyeli çocukların mutlulukları gözlerinden okundu. Ülger Kepkep Okulunda düzenlenen Bayram Şenliğine, Suriyeli çocuklar ve aileleri katıldı.

Başkan Güzelbey, önce Suriyeli çocukların bulundukları sınıflara giderek, çocuklarla sohbet etti. Çocukların bayramını kutlayan Başkan Güzelbey, daha sonra okulun bahçesinde düzenlenen Bayram Şenliğine katıldı. Başkan Güzelbey Suriyeli vatandaşlarında Bayramını kutladı.

Başkan Güzelbey daha sonra Suriyeli çocuklara Bayram nedeniyle oyuncak dağıttı. Oyuncaklarını Başkan Güzelbey’in elinden alan Suriyeli çocukların mutlulukları gözlerinden okundu.

Bayram Şenliğinde kısa bir konuşma yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Suriyeli misafirlerin bayramını kutladığını belirterek, “Sizler ülkenizdeki yaşadığınız sorunlardan ötürü bugün bizim misafirimizsiniz. Çünkü biz sizinle senelerce komşuluk yaptık. Bizim Türkiye’de biz söz vardır. Komşu komşunun bir damla külüne muhtaçtır derler. Şimdi siz sıkıntılı günler yaşıyorsunuz, ama size yardım etmekte bizim görevimiz diye düşünüyoruz.

Bundan 90 yıl önce benim bu şehrimde, Gaziantep’te düşmanlar tarafından işgal edilmiş. İnsanlar yerinden yurdundan olmuş. Benim ailemde Adıyaman’ın Besni ilçesine giderek oraya yerleşmişler. Adıyaman’da bizim hiçbir akrabamız yoktu, hiçbir tanıdığımız yoktu, ama Adıyamanlılar, Besnililer, Gaziantep’ten gelen insanlara yardım etmişler. Biz çocukluğumuzda nenelerimizden, dedelerimizden hep bu hikayeleri dinleyerek büyüdük. Onun için bugün biz size yardım etmeyi bir görev olarak biliyoruz. Sizin yaşantınızı kolaylaştırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Özellikle çocuklarınız bizim için çok değerlidir. Türkiye’de ilk defa Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak çocuklarınıza bir okul açtık. Aslında bizim Belediye olarak böyle bir yetkimizin olmadığını biliyorduk. Ama biz bunun riskini aldık, sorumluluğunu aldık, çünkü çocuklarınıza çok değer veriyoruz. Binin üzerinde çocuğa eğitim veriyoruz. Bunların ulaşımlarını, yani okula gidip gelmelerini de biz karşılıyoruz. Çünkü biz sizlerle komşuyuz, onun için biz size yardım etmeyi bir görev biliyoruz. Hepinizin tekrar bayramını kutluyorum. Çocuklarınızla, ailenizle birlikte bizim misafirimizsiniz, biz sizleri bağrımıza bastık, biz sizlere yardım etmeye hazırız, Allah hepinizden razı olsun” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, Suriyeli çocuklar da Başkan Güzelbey’e hediye takdim etti.

© 2025 Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tüm Hakları Saklıdır. | GBB Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirildi
153 Başvuru Formu