Ana Sayfa

GAZİANTEP’TE “MUHTAR AKADEMİSİ” KURULUYOR

Haberler
30 Haziran 2020

   Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fikret Murat Tural, yaptığı açıklamada, akademi kapsamında merkez ve ilçelerdeki muhtarlara, Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde akademisyenler tarafından eğitim verileceğini söyledi.

Eğitimlerde, Türkçe, kişisel iletişim becerileri, halk sağlığı, uyuşmazlık arabuluculuk, insan hakları, kamu yönetimi, liderlik ve temel bilgisayar gibi konuların anlatılacağını belirten Tural, şöyle konuştu:

“Mahalli yönetimle ilgili kalitenin daha da yükseltilmesi ve daha etkin bir yönetim sağlanabilmesi için muhtarlarımıza akademik düzeyde eğitim vermek için harekete geçtik. Eğitim, 7 Mart Pazartesi günü başlayacak. Haftada 4 gün iki grup şeklinde gerçekleşecek eğitimler, muhtarlardan talep geldikçe devam edecek.”

 

Eğitimin tamamlanmasının ardından mezuniyet düzenleneceğini aktaran Tural, “Muhtarlarımız sertifikalarını cübbe giyerek Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in katılacağı törende alacaklar” dedi. 

© 2025 Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tüm Hakları Saklıdır. | GBB Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirildi
153 Başvuru Formu