Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantı öncesinde mecliste grubu olan partiler önceki gün kutlanan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Bayram’ını kutladılar.
Toplamda 65 maddenin oylandığı meclis toplantısında; 16 madde teklif kararı, 4 madde tarife komisyonuna, 40 madde imar komisyonuna, 1 madde oy birliği, 1 madde bütçe komisyonuna 2 madde ise gündem dışı teklif kararı olarak aylandı.
GAZİANTEP, SARAYBOSNA İLE KARDEŞ ŞEHİR OLUYOR
Meclis gündeminde yer alan Büyükşehir Belediyesi ile Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna ile kardeş şehir olunacak. Her iki ülkenin şehirler düzeyinde ilişkilerini geliştirmek, ekonomik ve kültürel değerlerini arttırmak için yapılan bir girişimin her iki kentte yararlı olacağı vurgusu yapıldı.
Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e tam yetki verilmesi ve kardeş şehir prokolünün ileriki tarihlerde imzalanması kararlaştırıldı.
Meclis gündeminde görüşülecek başka madde olmadığından bundan sonraki meclisin 14 Ocak Perşembe günü saat 15.00’da yapılması kararlaştırıldı.