Ana Sayfa

BÜYÜKŞEHİR’DEN OTİZMLİ AİLELERE “KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ”

Haberler
30 Haziran 2020

   Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ömer Ersoy Kültür Merkezi’nde verilen seminer Tohum Otizm Vakfı’ndan Sürekli Eğitim Birim Koordinatörü Deniz Yılmaz tarafından gerçekleştirildi. Yılmaz, otizmli ailelere, özel eğitim kurumlarındaki eğiticilere ve Gaziantep Üniversitesi Engelsiz Yaşam Topluluğu üyelerine kaynaştırma eğitim hakkında bilgiler verdi. Dünyada artık kişiye özel eğitim modellerinin geliştiğini ifade eden Yılmaz, Türkiye’de engelli kişilerin yeterince eğitimden yararlanamadığına dikkat çekti.

Kaynaştırma eğitiminde amacın çocuğun tüm özelliklerinin ortaya çıkması ve bundan yararlanmak olduğunu belirten Yılmaz, kaynaştırma eğitiminin ülkemizde yeterince yapılamadığına vurgu yaptı. Birçok ailenin engelli çocuğunu okula götüremediğini ifade eden Yılmaz, ülkemizde 300 bin dolayında okula gitmesi gereken engelli çocuk olmasına rağmen bu çocukların evde eğitim aldığını belirtti.

 

Türkiye’de 352 bin dolayında otizmli çocuk bulunduğunu, bu çocukların eğitim haklarının anayasal bir hak olduğunu ve ailelerin buna göre hareket etmesi gerektiğini belirten Deniz Yılmaz, salonda bulunan aileler ile empati yaptı. Bir eğiticiyi görme engelli yapan Yılmaz, bu eğiticinin gözünü kapatarak salona girdiği kapıyı bulmasını istedi. Bu durum üzerinden ailelerin otizmli veya diğer engelli insanlara öyle davranması gerektiğini anlatan Yılmaz, eğitim kurumlarındaki engellilere yönelik eksikliklere dikkat çekti.

© 2025 Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tüm Hakları Saklıdır. | GBB Bilişim Hizmetleri Tarafından Geliştirildi
153 Başvuru Formu