Seremoniye Türkiye’yi temsilen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile birlikte katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 4 gün sürecek olan konferansta, “Afet Risk Azaltılmasında Kadın Liderliğinin Önemi” ve “Afet Risk Azaltılmasında Çocukların ve Gençlerin Rolü” konularını anlatacak.
Kadınların afet risklerindeki öneminin yanı sıra, çocuk ve gençlerin de etkisinden bahsedecek olan Şahin, Gaziantep’in yöresel ve bölgesel risk analizlerini ve çözümlerini de katılımcılar ile paylaşacak.
SEREMONİDE JAPON İMPARATORU, BM GENEL SEKRETERİ VE JAPON BAŞBAKANI DA YER ALDI
Konferansın seremonisinde başta Japonya İmparatoru Akihito, Japon Başbakanı Shinzō Abe ve BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun da yer aldı. Konferansa Türkiye’den Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve AFAD Başkanı Fuat Oktay ile yaklaşık 193 ülkeden üst düzey yönetici yer aldı.