GASTROANTEPFEST ‘HASAT GÜNLERİ’NDE ‘GASTRONOMİ’DE KADIN GİRİŞİMCİLİĞİ’ PANELİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin moderatörlüğünde gerçekleşen “Gastronomi’de Kadın Girişimciliği” konulu panelde, katılımcılar nasıl bu sektöre katıldıklarını ve neden seçtiklerinden bahsederek. başarı hikayelerini dinleyicilerle paylaştılar.
Tutti Bebek Chef & Owner Müge Ergül, ilk açtığı mekanın işletmesini kurarken yaşadığı zorlukları anlatırken; Araka Executive Chef Pınar Taşdemir, sektörün içinde olmak istediğini ve bu yolda bir kariyer hedefi belirleyerek eğitimler aldığını ifade etti. Doğru adımlar atılarak hareket edilmeli diyerek önerilerde bulundu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bir işte iyi olmak için aşkla yapmak, uzmanlaşmak, gerektiğini vurguladı.
Çemen's Gurme Owner Hülya Tiritoğlu ise, 1953 yılından beri Kayseri’de ailesinin bu işi sürdürdüğünü ve kendisinin de yöresel ürünlerin satışını gerçekleştirmek ve Kayseri yöresel ürünlerini tanıtarak dünya markasını oluşturmak amacıyla Gurme Çemen’s mağazasını açtığını aktardı.
Panelin sonunda Gaziantep Valisi Davut Gül, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından katılımcılara günün anısına Zeugma-Çingene Kızı betimli tabak hediye edildi.